A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Копачівці відзначили День села

Дата: 21.05.2018 10:39
Кількість переглядів: 1694

В день Вознесіння Господнього престольний празник відзначають в селі Копачівка. Традиційно,  ось уже 10 років поспіль воно  співпадає з Днем села.

До слова, цього року свято Вознесіння Господнього та Дня села співпало з Днем вишиванки.

Урочисті заходи розпочалися в ДНЗ «Колосочок», найменші мешканці громади разом з батьками прийшли в цей день у вишиванках. Батьки та гості в приміщенні закладу мали змогу споглядати експозицію з вишитих картин, ікон та рушників. На огляд колектив ДНЗ запропонував роботи батьків дошкільнят, та власні вишиті бісером, яскравими нитками технікою «хрестик».

Відвідав дитсадок депутат обласної ради В'ячеслав Рубльов. Він привітав мешканців села та найменших жителів зі святом та нагородив почесною грамотою Волинської обласної ради голову Копачівської сільської ради Олександра Совтиса.

Продовжив заходи святковий концерт. З вітальним словом до мешканців Копачівки та ОТГ звернувся священик Свято-Вознесенського храму Михайло Лесик.

Голова Копачівської ОТГ Олександр Совтис привітав мешканців громади з релігійним святом та Днем села. Побажав усім доброго здоров’я, щастя, мирного неба і всіляких гараздів у цей нелегкий для України час, коли на сході нашої держави триває не оголошена війна.

- На превеликий жаль, ще до сьогодні на сході України проливається кров, гинуть наші воїни, мирне населення, нищиться народне добро. В нашій громаді теж є втрата: під час служби помер мешканець села Тростянка Олександр Степанович Мельничук. Він добровольцем пішов захищати нашу державу. Хочу подякувати всім нашим захисникам, які боронять і боронили кордони нашої країни. Завдяки вам ми сьогодні відзначаємо це свято, - наголосив Олександр Совтис.

Далі на імпровізованому майданчику біля сільського будинку культури під відкритим небом розпочався святковий концерт. Веселий настрій громадянам дарували працівники закладів культури Копачівської ОТГ та запрошені гості.

Розпочали святковий вечір вихованці Копачівської загальноосвітньої школи с. Копачівка І-ІІІ ступенів. Діти – наше майбутнє, оплесками привітали глядачі маленьких артистів з Тростянки та Любча.

Радували гостей свята фольклорні колективи з Копачівки, Башови, Підгірного, Березолук. Зачарували своїм співом виконавці Микола Сидорук, Тетяна Пільгуй, Мирослава Артеменко, Наталія Івчук. Порцію справжнього українського гумору подарував Микола Репецький. Яке ж свято без сучасної музик? Молоді вокалісти з Луцька подарували неповторні хвилини та гарне виконання сучасних пісень.

Оплесками мешканці та гості Копачівки зустрічали зразковий ансамбль танцю «Росинка» Рожищенського будинку дитячої творчості. Ще б пак! Танець «Як хлопці до дівчат залицялися» нікого не лишив байдужим, всидіти на місці було важко. І молодь, і люди поважного віку підтанцьовували юним артистам.

Маленькі мешканці села теж без розваг не залишилися. Для діток на майданчику працювали атракціони.

Завершила день села святкова дискотека.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь