A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Пасажирські перевезення, перейменування вулиць та зміни до бюджету: в Копачівській сільській раді відбулася чергова сесія

Дата: 27.03.2018 15:57
Кількість переглядів: 1323

Фото без опису

26 березня відбулося чергове засідання 32 сесії Копачівської сільської ради. Традиційно, депутати затвердили порядок денний та озвучили звернення та запити.

Депутати підтримали запит щодо звернення до Державної екологічної інспекції з приводу проведення рубок лісових масивів впродовж 2017-2018 років на території Копачівської об’єднаної територіальної громади. Також, підтримали запит щодо відновлення автобусного рейсу Луцьк-Рожище-Торчин через Уляники, позаяк чимало мешканців села працюють в обласному центрі, тож рейс о 21 годині вкрай важливий, адже наразі люди не мають можливості дістатися ввечері з роботи додому.  

Фото без опису

Під час засідання розглянули питання внесення змін до державного бюджету.

- Відповідно до статті 78 Бюджетного кодексу України, рішенням Волинської обласної ради від 08.0.018 року  №18/18 «Про обласний бюджет на 2018 рік збільшити доходи загального фонду сільського бюджету на 2018 рік на за рахунок коштів субвенції 618 тис. грн.. А також збільшити асигнування видатків загального фонду на суму 18 тис. грн. та спеціального фонду на суму 600 тис. грн.. за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету, - повідомила Надія Іванчук, економіст відділу бухгалтерського обліку Копачівської сільської ради.

- Плануємо здійснити деякі реконструктивні роботи на території об’єднаної громади. Зокрема: 300 тис. грн буде спрямовано на заміну даху в дитсадку села Любче, 8 тис. грн. на заміну дверей в загальноосвітній школі в селі Березолуки та 10 тис. грн. на заміну вікон в с. Уляники. Ще 300 тис. грн. Також, плануємо виділити на реконструкцію приміщення будинку культури в селі Копачівка. А також пропоную передбачити в бюджеті кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції інших об'єктів в громаді, - інформував сільський голова Олександр Совтис.

На сесії розглянули матеріали проекту генерального плану села Копачівка, з метою забезпечення планомірного, економічного, обґрунтованого і комплексного розвитку села, підвищення його рівня благоустрою та створення сприятливих умов життєдіяльності населення. Депутати вирішили затвердити містобудівну документацію «Генеральний план села Копачівка Рожищенського району Волинської області». Вважати таким, що втратив чинність Генеральний план села Копачівка розроблений до 2015 року Держбудом УРСР «Діпромісто».

Фото без опису

Наступне питання про виплату часткової компенсації перевізнику на 2018 рік викликало жваву дискусію. Розглянувши депутатське звернення депутатів Юрія П'ятачука та Володимира Блажка щодо не регулярного транспортного сполучення села Березолуки з районним та обласним центрами, в Копачівській сільській раді намагалися максимально швидко вирішити проблему. В зв'язку з тим, що деякі соціально важливі маршрути є збитковими для перевізників, села Березолуки, Підгірне та Яблунівка тривалий час були «відрізані» від Рожища та Луцька. Для того, щоб закріпити маршрут та стимулювати здійснювати регулярні рейси, депутати дійшли згоди передбачити часткову компенсацію витрат перевізнику, шляхом укладення відповідного договору. 

Останніми на сесії розглянули заяви від мешканців ОТГ щодо виділення земельних ділянок під будівництво, ведення особистого селянського господарства, а також інші господарські питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь