A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Копачівській об’єднаній територіальній громаді відбулися пам’ятні заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом

Дата: 10.05.2018 17:31
Кількість переглядів: 952

Фото без опису

В Україні є ще чимало сімей, які пам’ятають лихоліття Другої світової війни. Завдання  нащадків – шанувати пам’ять тих, хто не повернулися з поля битви, поважати живих, які боролися за мир.

Тематичні заходи відбулися у навчальних закладах громади. Учням провели цикл виховних годин «Пам'ятаємо минуле заради майбутнього» з демонстрацією кінохроніки.

8 травня, в День пам’яті та примирення Копачівський сільський голова Олександр Совтис особисто відвідав жінок, чиї чоловіки не повернулися з війни додому, поспілкувавшись з вдовами війни, їм  вручили невеликі подарунки.

Фото без описуФото без опису

8 та 9 травня в населених пунктах громади відбулися пам’ятні заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом. На території сіл Уляники, Кременець, Залісці, Любче та Березолуки, що увійшли до Копачівської об’єднаної територіальної громади, а також в адміністративному центрі – селі Копачівка біля пам’ятних знаків полеглим у Другій світовій війні солдатам відбулися мітинги-реквієми. З промовами перед громадою виступили Копачівський сільський голови Олександр Совтис, в.о. сільських старост Валерій Адамчук, Леонід Хведчак, Лілія Коцюбайло, Марія Поручнік, Галина Микитюк, активісти, учасники АТО та національно-визвольних рухів, небайдужі представники громади. Копачівський сільський голова Олександр Совтис у своїй промові наголосив, що:

«73 роки тому в Європі закінчилася жахлива війна, жертвами якої стали десятки мільйонів людей. Вони ціною власного життя заплатили за політичні амбіції, чвари, невміння домовлятися. Здавалося, людство зробило висновки не допустити повтор кривавої бійні 1939-1945 років. Проте, сьогодні історія повторюється. Деякі політики сусідньої держави досі не можуть поділити перемогу над фашизмом, намагаються довести, що саме їхній народ має виняткове на неї право, що саме вони понесли більші втрати, ніж інші. Та кожен має свою правду про ту війну. І українці теж, адже в ті криваві роки знищено понад 14 мільйонів українців.

Фото без описуФото без опису

Сьогодні знову проливається кров. На сході України, так званий братський народ намагається знищити суверенність нашої держави. Гинуть військові та мирне населення. Не оминули втрати і нашу громаду, у червні 2016 року на сході під час служби помер житель села Тростянка Олександр Мельничук.Він добровольцем захищав Україну. Тож вшануймо хвилиною мовчання всіх, хто ціною власного життя захищав Україну від ворога!», - закликав Олександр Совтис.

Щемливими віршованими рядками згадали полеглих учні шкіл та разом з громадянами поклали квіти до пам’ятних знаків.

На завершення, священики місцевих храмів на території громади відслужили пам’ятні панахиди за загиблими.

ФОТОЗВІТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь