A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Аматори сцени Копачівської ОТГ побували на фестивалі весільних обрядів в Голобах

Дата: 03.06.2018 17:21
Кількість переглядів: 877

Фото без опису

2 червня у Голобській об’єднаній територіальній громаді (смт Голоби) відбувся перший етно-фестиваль весільних обрядів. Взяв участь в дійстві фольклорний колектив Копачівської об’єднаної територіальної громади «Кременчанка». До гурту доєдналися аматори сцени з сіл Башова, Залісці та Березолуки.

Фестиваль відбувався циклічно, тобто кожен фольклорний гурт демонстрував певний обряд. Учасники «Кременчанки» показали, як колись коровай ділили з веселими піснями, жартами та побажаннями.

Фото без опису

Для початку, дружба до розподілу весільного хліба вмивався, мив руки. Але весільні господині вважали, що того недостатньо, тож бралися йому «допомогти». Дружбу «вмили» мукою, «поголили», показали красу в «дзеркало»-сковорідку, а далі ділили коровай. Молоді хлопці з примовками та жартами розносили хліб гостям, а ті, в свою чергу, обдаровували молодих, бажаючи усіляких гараздів. Коровай розділили і між гостями імпровізованого весілля – глядачами.

Фото без опису

Свято вдалося на славу, пройшло весело та невимушено. Виступ учасників Копачівської об’єднаної територіальної громади зірвав гучні оплески. На завершення свята, аматорський фольклорний колектив «Кременчанка» отримав диплом та коровай, як приз.

ФОТО ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь