A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Людина – не товар: фахівці з соціальної роботи Копачівської ОТГ провели роз’яснювальну роботу

Дата: 30.07.2018 12:49
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису

Торгівля людьми – один з найстрашніших злочинів на планеті, адже людина стає безправною. Жертвами торговців «живим товаром» неодноразово ставали жінки, чоловіки та діти з метою примусовою трудової та сексуальної експлуатації.

30 липня, в рамках Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми фахівці з соціальної роботи у Копачівській ОТГ Катерина Райниш та Світлана Райчук провели інформування громадян. Спеціалісти розповіли про права та свободи громадян та роздали інформаційні матеріали з контактними даними та адресою, куди варто звертатися у разі виникнення небезпеки трудової та сексуальної експлуатації.

За інформацією Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми як в своїх країнах, так і за кордоном.

Дуже влучно про незаконне використання людської робочої сили висловився борець за скасування рабства Джон Уеслі. За його словами, рабство – це  «огидна сукупність всіх гидот», безумовно, їй немає місця в нашому світі.

У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши весь світ вжити скоординованих і послідовних заходів, щодо перемоги над сучасними формами рабства у суспільстві. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним з найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей.

У 2013 році у Генеральній Асамблеї ООН проголосили 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми. Важливо, цього дня і не тільки посилити інформування громадян щодо ситуації з торгівлею людьми, кількість її жертв та заохочувати примножувати знання щодо власних прав та безпеки.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь