A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Школярам розповіли, як протистояти булінгу

Дата: 11.10.2018 19:28
Кількість переглядів: 716

У підлітковому віці проблема булінгу має особливе значення. Саме в цей час, засвоївши певні моделі поведінки, наприклад поведінку «жертви», підліток дотримується її все подальше життя. Також і агресія може закріпитися в якості стилю поведінки в майбутньому.

Коли у класі звучить питанн «Чи зіштовхувався хтось з вас із булінгом?» відповідь, як правило, буде негативною. Та варто копнути глибше як виявляється, що так чи інакше кожен із учнів мав відношення до ситуацій булінгу. Дехто зізнався, що сам не раз поводився агресивно по відношенню до інших, хтось, що міг стояти осторонь під час конфлікту. А найсміливіші зізнавались, що не раз ставали мішенню для нападок та цькувань.
Профілактика булінгу допомагає зменшити масштаби цього явища і скоротити кількість залучених до нього підлітків - «агресорів» і «жертв».

Фото без опису
Саме з метою профілактики булінгу в шкільному середовищі працівники Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, для молоді 9 жовтня 2018 року провели серію тренінгових занять «Протидія булінгу» у загальноосвітніх школах І-ІІІ ст. сіл Кременець та Копачівка. Учнівська молодь ознайомилася з поняттям "булінг", його соціальними ролями та стилями поведінки. Під час тренінгу школярі шукали способи виходу із конфлікту, шляхи поведінки у булінгових ситуаціях.

Фото без опису

Фото без опису

Причини конфліктів, зокрема булінгу, у дитячому середовищі 11 жовтня обговорено з шкільною спільнотою сіл Залісці та Любче Копачівської ОТГ фахівцями Рожищенського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді під час психологічного тренінгового заняття «Протидія булінгу у молодіжному середовищі». Під час заняття учнівська молодь ділилася власним досвідом перебування у булінгових ситуаціях. Розповідали як це бути у ролі «жертви» чи «спостерігача», розглядали різні варіанти розв’язання конфліктних ситуацій, аналізували свій внутрішній стан та мотиви поведінки кожного учасника в ситуації булінгу

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь