A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Кременецькому ДНЗ триває заміна перекриття даху

Дата: 02.11.2018 10:57
Кількість переглядів: 891

Фото без опису

У 2017 році село Кременець увійшло до складу Копачівської ОТГ. Одним з найважливіших напрямків діяльності ОТГ, як новоствореної адміністративної одиниці є забезпечення якісних умов проживання мешканців громади, їх щоденний комфорт. Особливо це стосується об’єктів комунальної власності, їх, здебільшого, відвідують діти. 24 травня 2018 року  виконкомом Копачівської сільської ради було прийняте рішення та затверджений перелік проектів, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад погоджений Рожищенською райдержадміністрацією. В перелік включений проект, який передбачає капітальний ремонт даху Кременецького дошкільного навчального закладу ясла-садок «Берізка».

Село Кременець активно розвивається, на сьогодні населення становить 1101 особу. ДНЗ відвідує 65 діток з Кременця, Ужови, Михайлина та м. Рожища. Кількість населення зростає, тому завдання громади – забезпечити належні умови перебування та виховання дітей протягом дня в ДНЗ, відповідно до державних санітарних правил і норм.

Дошкільний навчальний заклад в с. Кременець розпочав свою роботу у 1970 році минулого століття. На сьогодні, в садку функціонує три групи, діти перебувають повний робочий день. У зв’язку з несприятливою соціально-економічною ситуацією робота дитсадка була призупинена з 1997 по 2003 рік. З ініціативи батьків та інших членів громади, у зв’язку зі збільшенням народжуваності у 2003 році роботу дитсадка відновлено.

Проблема існувала давно, протягом багатьох років покрівля зазнала пошкоджень внаслідок впливу дощу, снігу та вітру. Особливо відчутно було це в осінньо-зимову пору року, коли зі стелі в санітарних кімнатах капала вода, на стінах утворювалися водяні патьоки, стеля та стіни були вкриті грибком. На другому поверсі штукатурка поступово обвалювалася невеликими шматками, що становило серйозну загрозу для життя та здоров’я вихованців та працівників закладу.

Фото без опису

Фото без опису        

Приміщення зазнало чималих пошкоджень через аварійний дах. Через це на другому поверсі ДНЗ капітальний ремонт не проводився. 

На ремонт даху у дошкільному навчальному закладі спрямовано 909 996,00 грн коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

На сьогодні ремонтні роботи вийшли на фінішну пряму, адже через погіршення погодних умов та тимчасові дощі ремонт довелося призупинити. З настанням сприятливої погоди, роботи відновили. На сьогодні, новою покрівлею повністю перекрито приміщення, залишилося виконати дрібні монтажні роботи.

Невдовзі, оновлений дитячий садочок відкриє двері для маленьких вихованців.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь