A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Копачівській ОТГ вшанували жертв голодоморів та політичних репресій

Дата: 26.11.2018 17:07
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

24 листопада в Україні відбувся День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. По всій країні пройшли жалобні заходи, де кожен свідомий громадянин міг вшанувати пам’ять полеглих українців від страшного голоду в 1932-1933 та 1946-1947 роках, а також тих, хто зазнав нищівних репресій.

В навчальних закладах Копачівської ОТГ відбулися тематичні уроки, виховні  години, мітинги-реквієми, усні журнали де озвучувалися жахливі факти про голодомор. Учасники мали змогу переглянути документальні слайди та фільми.

Зокрема, в Копачівській ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся загальношкільний захід «Мій край – моя історія жива» та «Свіча пам’яті». В с. Уляники організували виставку тематичної літератури «Немов прокляття ожива рік тридцять третій». Учні мали змогу більше дізнатися про лихоліття тих часів завдяки вивченню поетичних творів Богдана Бойчука «Краєвид 1933 року», Тамари Коломієць «Весільна балада 1933 року» та повісті Бориса Хандроса «Мор».

Окрім загальношкільних заходів з вшанування жертв голодоморів, в с. Любче учням продемонстрували тематичну документальну презентацію в рамках бесід та класних годин.

Фото без опису

З вшанування жертв голодомору розпочали свій робочий семінар учасники семінару-наради працівників закладів культури Копачівської ОТГ.

Мешканці Копачівської ОТГ активно долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пім’яті».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь