A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Звіт соціальних працівників та зміни до бюджету обговорили на сесії Копачівської сільської ради

Дата: 26.11.2018 17:14
Кількість переглядів: 759

23 листопада відбулася чергова сесія Копачівської сільської ради.  Календарний рік завершується, тож на порядку денному обговорювали роботу соціальних фахівців Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор центру Олег Шваршкоп в подробицях розповів про річну роботу фахівці центру на території громади. В обов’язки фахівців входить:     

  •  Виявляти сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, вести їх облік.  При потребі направляти їх до РЦСССДМ для здійснення подальшої соціальної роботи з метою допомогти сім’ї подолати (мінімізувати) складні життєві обставини.
  • Визначати та забезпечити  потребу  у наданні психологічних,  юридичних та інформаційних послуг різним категоріям сімей, дітей та молоді.
  • Здійснювати соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах з метою подолання(мінімізації) внутрішньо сімейних конфліктів, кризових ситуацій.
  • Здійснювати оцінку потреб сімей/осіб, де мають місце випадки вчинення насильства в сім’ї.
  • Проводити роз’яснювальну роботу серед дітей та молоді щодо профілактики правопорушень, здорового способу життя.
  • Розповсюджувати соціальну рекламу з  питань пропаганди  здорового способу життя та профілактики негативних явищ, правопорушень.
  • Надавати методичну допомогу  у забезпеченні соціальної роботи на території Копачівської  об’єднананої територіальної громади.

«Соціальними послугами ФСР  протягом 9 місяців (лютий-жовтень) 2018 року охоплено 88 сімей (253 дітей); 17 сімей перебувають на обліку ФСР, як сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах; 3 сім’ї (7 дітей) під соціальним супроводом. Здійснено 37 перевірок щодо цільового використання коштів, по 2 сім’ях підготовлено пропозиції РЦСССДМ щодо припинення виплати державної допомоги при народженні дитини (при подальшій роботі - 1 сім’ї виплати поновлено). Проведено 24 обстежень щодо виплати допомоги на дітей одиноким матерям, з даної категорії підготовлено 1 пропозиції щодо припинення/призупинення виплат», - повідомив Олег Шварцкоп.

Також він зазначив, що працівники центру, які працюють на території ОТГ регулярно є учасниками навчань та тренінгів з підвищення кваліфікації.

Другим розглянули питання про внесення змін до сільського бюджету. Зокрема,дохідну частину сільського бюджету збільшили на суму 435 000,00 грн. Ці кошти будуть спрямовані для навчальних закладів ОТГ, а саме на поповнення матеріально-технічної бази шкіл та ДНЗ, а також  на оплату праці обслуговуючому персоналу.

Окрім того, з цієї суми буде спрямовано 20 000, 00 грн для придбання матеріально-технічного обладнання для підрозділу пожежної охорони.

 Під час сесії депутати та голова сільської ради розглянули заяви від громадян ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь