A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Податки з легальних доходів забезпечують фінансову самостійність громад, - ГУ ДФС у Волинській області

Дата: 25.01.2019 15:16
Кількість переглядів: 719

Завдяки легальним доходам, з яких своєчасно сплачуються податки, громади отримують кошти для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

На цьому в ході засідання «круглого столу» з представниками органів місцевого самоврядування Волині наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС в області Олена Нікотіна.

«Не применшуючи значення  так званих майнових податків у структурі бюджету громади, варто завжди враховувати, що саме податок на доходи фізичних осіб - бюджетоформуючий. Тому питанню легалізації праці та декларуванню доходів  громадянами, яких зобов’язує закон, керівники органів місцевої влади повинні приділяти належну увагу. Зверну Вашу увагу, що до 1 травня щороку задекларувати доходи зобов’язані громадяни, котрі у попередньому році успадкували майно, реалізовували транспортні засоби, отримували іноземні доходи та будь-які інші, з яких не сплачено ПДФО та військовий збір. Кампанія декларування доходів лише розпочалася. Тож керівники територіальних громад мають можливість залучити до декларування тих, кого зобов’язує закон», - акцентувала увагу учасників заходу Олена Нікотіна.

Посадовець зазначила, що саме добровільна практика декларування доходів – звичне явище у цивілізованому суспільстві. Отож, в державних податкових інспекціях Волині чекають на декларантів, котрі сплативши податки, зроблять свій особистий внесок у добробут країни та громади.

Довідково: у 2018 році до бюджетів усіх рівнів на Волині сплачено 3 мільярди 595 мільйонів податку на доходи фізичних осіб. Понад 2,6 мільярда із цієї суми ПДФО отримали місцеві бюджети.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь