A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Звіт голови та преміювання обдарованої молоді обговорили на сесії Копачівської сільської ради

Дата: 22.03.2019 18:47
Кількість переглядів: 1073

Фото без опису

Відбулося засідання чергової сесії Копачівської сільської ради. Громада існує вже понад рік, час підбити підсумки та визначити пріоритетні завдання на наступний. Копачівській сільський голова Олександр Совтис відзвітував за проведену в громаді роботу. Реалізувати вдалося чимало, бюджетні надходження також зросли.

У 2018 році  надійшло власних доходів загального фонду 10 704,3  тис.грн., або виконання становить 106,3 відсотка за річним розписом. Основним бюджетоутворюючим джерелом наповнення сільського бюджету, що складає 38 відсотків в структурі надходжень є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло за 2018 рік  4 070,2 тис. грн., що становить 108,1 відсотка виконання до уточненого річного плану.

Наступним по обсягу надходження до місцевих бюджетів є податок на майно, що складає 22 відсотки в структурі надходжень. Надійшло даного податку 2 443,8тис.грн., або план виконаний на 102,8 відсотка.

Доходи спеціального фонду ( без врахування трансфертів) виконані на 121,4 відсотка  до  річних показників 2018 року,  або надійшло  668,2 тис.грн.

За 2018 рік одержано з державного бюджету базової дотації -  4783,9 тис.грн.; додаткової дотації - 3361,4тис.грн.; субвенцій з державного бюджету надійшло 20740,7 тис.грн., - інформував сільський голова.

Протягом року в громаді подбали про маленьких мешканців. У 2018 році послугами з оздоровлення та відпочинку охоплено 42 дітей.  Крім того, у  двох  пришкільних таборах оздоровились 42 дітей.

На оздоровлення дітей з обласного та сільського бюджетів було використано 83,3 тис. грн., з них на придбання путівок – 70 тис.грн., 13,3 тис. - на харчування в пришкільних таборах.

З метою належної організації рівного доступу до освіти здійснюється підвезення дітей двома шкільними автобусами .

Опалювальний сезон розпочато своєчасно у всіх загальноосвітніх навчальних закладах, забезпечується планомірне завезення палива. проведено роботи з покращення матеріально-технічного стану дошкільних навчальних закладів, а саме:

залучено кошти субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ на проведення капітального ремонту даху Кременецького ДНЗ (ясла-садочок) «Берізка» с.Кременець у  сумі   926,3 тис.грн.;

проведено капітальний ремонт покрівлі ДНЗ с.Любче на суму 463,6 тис.грн.;

придбано насос для котельні ДНЗ с.Залісці на суму 8,5 тис.грн.;

придбано пральну машину в ДНЗ с.Любче на суму 7,2 тис.грн;

придбано спортивно-ігровий комплекс в ДНЗ с.Кременець на суму                  30,1 тис.грн.

З метою оперативної ліквідації надзвичайних ситуацій в громаді та за її межами створено підрозділ місцевої пожежної охорони  в с.Кременець. На забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони у 2018 році касові видатки проведено у сумі 100,5 тис.грн., що склало 86,0 відсотків до річних призначень.

Основним пріоритетом роботи виконавчого комітету сільської ради залишається благоустрій і розвиток інфраструктури населених пунктів. У 2018 році Копачівській ОТГ було виділено субвенцію на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад  у розмірі 2 475 900 грн.

         За рахунок коштів цієї субвенції у громаді було реалізовано  11 проектів:

проведено реконструкцію вуличного освітлення у 6-ти населених пунктах: Уляники, Залісці, Підгірне, Башова, Ужова, Тростянка;

здійснено капітальний ремонт даху в ДНЗ «Берізка» с.Кременець;

відремонтовано частину приміщень Будинку культури с.Копачівка.

Протягом 2018 року на будівництво  та регіональний розвиток спрямовано 2882,9 тис.грн., з них на виконання інвестиційних проектів в рамках формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад -  2461,2 тис.грн.(за рахунок коштів субвенції з державного бюджету). В тому числі на реконструкцію вуличного освітлення - 1190,6 тис.грн.

На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури  у минулому році із загального фонду спрямовано 471,9 тис.грн.

          За рахунок коштів сільської ради у 2018 році здійснено такі заходи:

проведено поточний ремонт дороги місцевого значення Копачівка-Башова, комунальних доріг в селах Березолуки, Підгірне, Залісці, Ужова, Кременець на загальну суму 438 948,30 грн.;

облаштовано дитячий майданчик у с.Кременець за участю  фонду І.Палиці «Тільки разом»;

на умовах співфінансування з цим же фондом облаштовано зупинки громадського транспорту у селах Залісці та Ужова;

на умовах співфінансування з фондом «Європейський вектор» придбано меблі в ДНЗ с.Копачівка;

проведено оздоровлення дітей на умовах співфінансування з обласним бюджетом (50х50) на загальну суму 70,00тис.грн.

         Протягом 2018 року до бюджету Копачівської громади надійшло       729 тис.грн. субвенції  з обласного бюджету, за рахунок яких було проведено:

капітальний ремонт даху ДНЗ с.Любче на суму 300,00тис.грн. (120,00 тис.грн. було профінансовано з місцевого бюджету);

реконструкцію Будинку культури с.Копачівка на суму 300,00тис.грн.;

поточний ремонт ФП с.Башова на суму  53,00 тис.грн.;

заміну вікон та дверей у Березолуківській (8,0 тис.грн)та Уляниківській ЗОШ (10,00 тис.грн);

придбано шкільні дошки у ЗОШ І-ІІІ ст.  с.Кременець та с.Березолуки на суму 13,0 тис.грн.;

        Копачівська громада – одна з громад-учасниць пілотного проекту «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні». В рамках данного проекту розглядаються можливості співпраці у сфері поводження з  твердими побутовими відходами, зазначив Олександр Совстис.

Фото без опису

Наступним питанням розглянули звіт про роботу закладів освіти в ОТГ. Начальник відділу гуманітарної політики Копачівської сільської ради Наталія Фенюк розповіла про розвиток освіти в громаді. Зокрема, про організацію гарячого харчування в дитсадках та школах.

- Організовано гаряче харчування дітей на суму до 26 гривень(з розрахунку 40 на 60) в дошкільних навчальних закладах. У школах гарячим харчуванням охоплено 689 дітей із них 79 харчується безкоштовно. в загальноосвітніх навчальних закладах с.Березолуки та Копачівка відкриті два інклюзивні класи ,де навчається троє діток також була відкрита група з інклюзивною формою навчання при ДНЗ с. Кременець.

На інклюзивне навчання було виділено 47847грн. з освітньої субвенції.

Невикористаних лишилося 25000,

які держава повернула  нам в громаду для обладнання інклюзивно -  ресурсної кімнати та придбання дидактичних матеріалів.

Проведено аналіз роботи з обдарованою молоддю створено банк обдарованих дітей.

Презерами районних олімпіад стали 21 дитина із громади. Найбільше  переможців було зі шкіл Березолуки та Копачівка.

Високий рівень творчої обдарованості засвідчили учасники літературно-мовних конкурсів.Переможцями ІІ етапу міжнародного мовно – літературного конкурсу імені Т. Шевченка стали учні:

  ЗОШ І-ІІІст.с.Кременець -2місце;

ЗОШ І-ІІст.с.Залісці -3місце;

ЗОШ І-ІІІст.с.Березолуки 1 та 2 місця.

Маємо переможців ІІ етапу XIX Міжнародного конкурсу з української мови ім..Петра Яцика  1 місце ЗОШ І-ІІст.с.Залісці, два 3-х ЗОШ І-ІІІст.с. Копачівка.

Призові місця в конкурсі «Моя Батьківщина Україна» отримали учні ЗОШ І-ІІІст.с.Кременець та загальнокомандне ЗОШ І-ІІІст.с.Копачівка.

Презерами заочної виставки – конкурсу. яка відбулась в обласному еколого  – натуралістичному центрі стали команди в номінації Новорічна феєрія з ЗОШ І-ІІст.с.Уляники, у номінації Новорічний букет - ЗОШ І-ІІст.с.Уляники, переможцями стали роботи вихованців гуртка  «Квілінг» ЗОШ І-ІІст.с.Уляники , а також творча робота Іванчука Дмитра учня ЗОШ І-ІІст.с.Уляники  в номінації «Кролик», колективна робота учнів  ЗОШ І-ІІст.с.Залісці «Різдв’яна шопка».

Приємним результатом стала для нас перемога Давидюк Христини учениці із ЗОШ І-ІІст.с.Любче у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів,дитина в Києві на IV етапі конкурсу виборола ІІІ місце», - повідомила Наталія Фенюк.

Наступним розглянули Положення про преміювання обдарованої молоді в громаді. Депутати підтримали документ, адже стимулювання обдарованих дітей до подальшої успішної роботи є важливою складовою навчально-виховного процесу.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь