A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

У Копачівській ОТГ продовжують працювати над стратегією розвитку

Дата: 22.03.2019 19:50
Кількість переглядів: 996

Фото без опису

У Копачівській об'єднаній територіальній громаді відбулося друге засідання стратегічного комітету, під час якого обговорили опитування мешканців та місцевих підприємців. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Результати опитування мешканців та підприємців представила присутнім спеціаліст з розробки інвестиційних проектів Копачівської сільської ради Тетяна Урбан.

Фото без опису

Участь в опитуванні узяло 145 місцевих мешканців та 10 підприємців. Переважна більшість опитаних - це жінки. Найохочіше участь в опитування узяли наймані працівники, службовці віком 30-40 років. Думки опитаних щодо віри у майбутнє громади розділилася фактично 50 на 50.

На думку мешканців, гальмують розвиток громади безробіття, низька якість доріг, погано відремонтовані вулиці населених пунктів. А ось підприємці нарікають на браку робочої сили та кваліфікованих кадрів. Тому необхідно відновити шляхи між населеними пунктами, помізкувати над розвитком фермерства та агрохолдингів, можливо, добуванні корисних копалин та туризму.

Також громадяни вірять, що ОТГ врятує прогресивна місцева влада та подолання безробіття. Тетяна Урбан подякувала за участь в опитуванні мешканцям та підприємцям, а також старостам і депутатам за активізацію громади.

Радник із регіонального розвитку Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк наголосив, що опитування мешканців і підприємців дозволяють виявитися болючі точки у громаді та придумати шляхи виходу із ситуації. Далі необхідно провести SWAT-аналіз, щоб виявити слабкі та сильні сторони громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Радниця із комунікацій Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич підкреслила важливість розробки у рамках стратегії розвитку комунікаційної стратегії, комунікаційного плану. Також вона позитивно відзначила конкурс на найкращий герб, який був нещодавно оголошений у громаді.

Волинський центр розвитку місцевого самоврядування

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь