A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Громадське обговорення конкурсних робіт та створення офіційної символіки Копачівськї сільської ради та голосування

Дата: 10.04.2019 17:35
Кількість переглядів: 3177

Повідомляємо про початок громадського обговорення конкурсних робіт та створення офіційної символіки Копачівськї сільської ради та голосування. 

ФОРМА ДЛЯ ЕЛЕКТРОННОГО ГОЛОСУВАННЯ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

АВТОР: СЕРГІЙ ЯНІШЕВСЬКИЙ

Фото без опису

Фото без опису

 

Опис:

Щит забарвлений у червоний колір на якому розміщені дві поєднаних фігури - три срібні наконечники рала та срібний хрест.

Символіка:

Одна з поєднаних фігур – три звернені вгору срібні наконечники рала – символізують землеробство, а також копіюють родовий герб родини Вільчевських, що є однією з перших, що населяли село. Інша – срібний хрест – частина гербу Волині, що вказує на належність села Копачівка до цієї території.

Червоний колір символізує хоробрість, сміливість, мужність, безстрашність, теплоту, любов, великодушність, а також кров, пролиту у війнах.

Корона з колосків вказує на сільський статус населеного пункту.

Історичне підґрунтя ескізу герба та прапора села Копачівка:

Основною фігурою зображеною на червоному полі щита є частина гербу «Три рала» («Trzy Rad?a»), яким користувалася родина Вільчевських – одні з перших поселенців села Копачівка. Ця родина, як і низка інших (Тунські, Бродніцкі, Бернацькі і ін.) однією з перших згадується у записі в метричній книзі римо-католицького костелу села Сокіл у 1744 році. Слід сказати, що цей запис наразі є першою писемною згадкою про Копачівку. [1]  

         Шляхетський рід Вільчевських, який походить із села Вільчево (біля м. Штум, у XVI ст. Пруське королівство) отримав герб «Три рала» від Великого Литовського князя під час Лівонської кампанії у другій половині XVI ст. [3]   Після Люблінської унії та утворення Речі Посполитої нащадки цього роду одними з перших поселилися у шляхетському поселенні Копачівка. Очевидно, що вони позиціонували себе як землероби, тобто «копачі землі». Цілком можливо, що назва самого села Копачівка бере початок від заняття перших поселенців. [2] 

         Джерела та література:

  1. Державний архів Волинської області, ф.297, оп.1, спр.166
  2. Янішевський С. З історії села Копачівка. Луцьк: Вежа. — 2015. - 116 с.
  3. Boniecki Adam Herbarz polski, t. 1-16, Gebethner & Wolff, Warszawa 1905 (1899-1913), T.9, s. 333-335.
  4. Електронний ресурс: http://www.wilczewski.com.pl 

АВТОР: ІВАН ХАМЕЖУК

Фото без опису

Фото без опису

Опис Герба Копачівської ОТГ (Волинська область).

В червоному полі срібне зображення святого Іллі на вогненній колісниці, німб у пророка та колесо колісниці - золоті. Нижче в зеленому полі срібне перехрестя.

Герб вписаний у декоративний картуш та доповнений внизу колосками пшениці. Картуш увінчує "сільська" корона, що додатково підкреслює статус адміністративного центру Копачівської громади.

Пояснення Герба

      Святий Ілля є покровителем польових робіт, оновного виду діяльності місцевих мешканців, та місцевої церкви (нещодавно збудованої в селі). Пророк Ілля сприяє вдалому результату будь-якої справи, але вважається, що у найбільшій мірі святий допомагає у веденні  сільського господарства. До нього звертаються із проханням послати дощ під час посухи, або повернути ясну погоду при пролевних дощах.

     Оскільки Святий Ілля являється покровителем сільського господарства, цей образ розкриває історичну назву Копачівки, як населенного пункту. Адже за однією з основних версій назва села походить від антропоніма "копач", похіне від давньоруського "копачъ" (той хто копає, обробляє землю - землероб).

     Золоте колесо та срібне перехрестя означає те, що село знаходиться на перехресті важливих торгово-економічних шляхів. Повз Копачівку ще аж в ХVIII ст. році був збудований Брест-Литовський тракт, завдяки якому село зазнало найбільшого розквіту.

       Кольорове вирішення.

       Срібний (білий) – чистота, надія.

       Жовтий (золотий) - богатство, колір сонця.

Червоний - символ мужності місцевих мешканців і любові до Батьківщини.

Зелений – символ родючості землі та добробуту, природній ландшафт який притаманний для даної території.

Поєднання червоного та срібного відзеркалює кольори Волинського краю, що додатково підкреслює географічне розташування Копачівської громади.

Опис Прапора

           За рекомендаціями УГТ в прапорі є бажанним використанням кольорів герба, або його окремих елементів. Саме за цими критеріями був розроблений прапор Копачівської громади, та доповнений історичним "Волинським" прямораменним хрестом, що торкається кінцями полів.

     Таке використання дасть змогу органічно поєднувати ці два символи адміністративно-теріторіальної влади у практичному використанні.

Відповідно до сучасних вимог і традицій вексилології прапор населеного пункту має аналогічне (дзеркальне) зображення з обох сторін прапорного листа і може використовуватися як звичайний прапор, так і у вигляді корогви з додатковим горизонтальним кріпленням.

     За рекомендаціями УГТ (Українського геральдичного товариства), Копачівська громада може використовувати символіку (герб, прапор) села Копачівка, як адміністративного центру даної громади, доповнивши при цьому внизу герб девізною стрічкою з назвою даного об'єднання.

     В композиціях герба та прапора Копачівської громади не використовувались кліпарти, лише творчі розробки автора.

ФОРМА ДЛЯ ЕЛЕКТРОННОГО ГОЛОСУВАННЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь