A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Зміни до бюджету та звернення до президента України: в Копачівській ОТГ відбулося чергове засідання сесії сільської ради

Дата: 28.11.2019 17:28
Кількість переглядів: 1014

Фото без опису

27 листопада відбулася чергова сесія Копачівської сільської ради. Під час засідання йшлося про необхідність внесення змін до бюджету сільської ради. Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Оксана Волошин повідомила про те, які зміни будуть в сільському кошторисі в кінці року. Зокрема, за рахунок залишку освітньої субвенції збільшили видатки на заробітну плату та нарахування на оплату праці на суму 185 000,00 грн. Також збільшили видатки на заробітну плату бібліотекарям на суму 19 000,00 грн. Окрім того, видатки на заробітну плату збільшили і для забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на 13 100,00 грн.

Фінансовий рік ще не завершений, труднощів виникло чимало. Зокрема, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №500-р від 10 липня 2019 року «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного  розвитку окремих територій» затверджено розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, у тому числі за об’єктами (заходами) в обсязі 2,5 млрд грн. До бюджету Копачівської сільської ради передбачено 900 000,00 грн відповідної субвенції. За рахунок цих кошів було заплановано провести: 1) Капітальний ремонт приміщення ЗОШ I-II ст. с. Залісці, вул. Центральна, 37а, Рожищенського району Волинської області  на суму 400 000,00 грн; 2) Капітальний ремонт приміщення ДНЗ ясла-садок “Берізка” с. Кременець, вул. Шкільна, 3, Рожищенського району Волинської області на суму 200 000,00 грн; 3) Капітальний ремонт даху ФАПу с. Яблунівка Рожищенського району Волинської області на суму 200 000,00; Заміна металопластикових конструкцій ЗОШ I-III ст. по вул Рожищенська,3 в с. Копачівка Рожищенського району Волинської області на суму 100 000,00 грн.

Фото без опису

Ці об’єкти є вкрай необхідні для громади, реалізація проєктів значно зменшить соціальну напруженість серед населення та створить належні умови для проживання громадян та розвитку Копачівської громади.

Станом на 27 листопада 2019 року на рахунок Копачівської сільської ради надійшло у серпні 10 000,00 грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та 22 500,00 грн у вересні, однак кошти на рахунках блокує Держказначейство України. Решта суми на рахунок не надійшла.  

Депутати Копачівської сільської ради звернулися до президента та уряду України з проханням розблокувати кошти Держказначейстом України та прискорити процес спрямування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій до бюджету Копачівської сільської ради для забезпечення збалансованого розвитку соціальної інфраструктури території та забезпечення гарантованих державою стандартів для кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь