A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Увага! Поширення недостовірної інформації про діяльність Копачівської сільської ради!

Дата: 17.01.2020 16:28
Кількість переглядів: 2724

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

Інформуємо Вас, що розповсюджена у населених пунктах поліграфічна продукція «Копачівська громада» не має жодного стосунку до органу місцевого самоврядування  Копачівської сільської ради. Статтею 8 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» визначено, що: «Органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації, крім випадків, передбачених законом». Опублікована в листівці інформація суб’єктивна, провокативна, така, що не відповідає дійсності, дискредитує Копачівську сільську раду, як орган місцевого самоврядування, створює соціальну напругу в громаді.

Повідомляємо, що надрукована листівка є анонімною, та порушує Закон України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». На останній сторінці відсутні реєстраційні дані, які передбачені статтею 32 вищезгаданого закону. У законі йдеться про те, що:

«У кожному випуску друкованого засобу масової інформації повинні міститися такі вихідні дані:

1) назва видання;

2) засновник (співзасновники);

3) прізвище та ініціали редактора (головного редактора);

4) порядковий номер випуску і дата його виходу в світ;

4-1) прізвище та ініціали особи, відповідальної за випуск відповідного номера видання;

5) індекс видання, розповсюджуваного за передплатою;

6) тираж;

7) ціна або помітка "Безкоштовно";

8) адреси редакції, видавця, друкарні;

9) серія, номер і дата видачі свідоцтва про державну реєстрацію;

10) видавець (співвидавці).

Розповсюдження продукції друкованого засобу масової інформації без вихідних даних забороняється».

Адміністрація Копачівської сільської ради ретельно відслідковує поширення поліграфічної продукції сумнівного походження. Про факт розповсюдження суб’єктивної та недостовірної інформації в незареєстрованих засобах масової інформації, що суперечать чинному законодавству повідомлено в поліцію.

Звертаємо Вашу увагу, що на сьогодні, офіційним джерелом інформації про діяльність Копачівської об’єднаної територіальної громади є офіційний  веб-сайт. В соціальній мережі «Фесбук» інформування громадськості здійснюється за допомогою сторінки "Копачівська об'єднана територіальна громада". На веб-сайті та офіційній сторінці у «Фейсбук» публікуються інформаційні матеріали про засідання сесій, офіційні заходи, урочистості, новини та оголошення. Звертаємо Вашу увагу, що в соціальній мережі фейсбук функціонує сторінка «Копачівська громада», до якої адміністрація Копачівської сільської ради не має жодного стосунку. На фейковій сторінці «Копачівська громада» також розміщується інформація, яка не відповідає дійсності.

Закликаємо Вас, об’єктивно оцінювати інформацію та не поширювати її з фейкових інформаційних джерел. Про появу поліграфічної продукції та інших джерел інформації, які суперечать чинному законодавству просимо інформувати Копачівську сільську раду.

Дізнайтеся першими про новини в Копачівській об’єднаній громаді на офіційному сайті https://kopachivska-gromada.gov.ua/ та на сторінці в «Фейсбук» "Копачівська об'єднана територіальна громада".

Адміністрація Копачівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь