Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В області відновлять роботу насіннєві магазини

Дата: 27.03.2020 10:54
Кількість переглядів: 775

Фото без опису

Уряд дозволив відновити торгівлю насінням і садивними матеріалами, пестицидами та агрохімікатами.

Такі зміни у постанові Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 №239 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» відстояли керівники структурних підрозділів обласних державних адміністрацій з питань агропромислового розвитку.

За словами начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Горбенка, після оголошення карантину та закриття більшості торгових точок з насінням, до нього почали масово звертатись стурбовані селяни, садівники та городники, адже розпочинається посівна кампанія, а придбати необхідне немає де.

«Ми зі свого боку зробили все, аби нас почули у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та дозволили підприємцям торгівлю насінням та саджанцями. Для нашого аграрного регіону – це дуже важливо. Постанова вже набрала юридичної сили, тому тепер справа за місцевими органами влади.

Я сьогодні особисто звернувся до посадовців міських рад Луцька, Ковеля, Нововолинська та Володимир-Волинського, аби вони взяли до уваги зміни у законодавстві та вже із завтрашнього дня зняли обмеження щодо торгівлі насінням і садивними матеріалами, пестицидами та агрохімікатами.  З тим, щоб волиняни вже мали можливість придбати усе необхідне до весняно-польових робіт», - резюмував посадовець.

Волинська обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь