A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Копачівській ОТГ вчили, як протидіяти торгівлі людьми

Дата: 17.06.2020 14:10
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

16 червня активісти з ГО «Волинські перспективи» в Копачівці провели для в.о.старост та соціальних працівників навчання на тему попередження та протидії торгівлі людьми. Проблема актуальна та дуже болюча для українського суспільства, адже дедалі частіше українці потерпають від трудової, рідше – від сексуальної експлуатації.

Як пояснила голова ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк, потрапити в тенета торговців людьми просто. Найчастіше, ними стають трудові мігранти, які в пошуках більших заробітків вирушили працювати закордон. Збільшилась кількість випадків, коли роботодавець оплачує не повністю заробітну плату, або ж, обманом не віддає її. Утримання заробітчан в нелюдських умовах – теж є фактором торгівлі людьми.

Ніна Пахом’юк наголосила, що такі факти замовчуватися не повинні, постраждалі від торгівлі людьми мають звернутися до правоохоронців, а також до громадських активістів.

Юрист Віктор Вальчук проінформував присутніх, опираючись на законодавчі акти, акцентували увагу на прикладах реальних історіях волинян. Адже кожен з них хотів покращити своє життя, а опинився у «сучасному рабстві».

Експерт роз’яснила учасникам тренінгу, що у себе поняття "торгівлі людьми" відповідно до норм міжнародного та українського законодавства включає, які його ознаки, найпоширеніші види та які найуразливіші категорії громадян стають потерпілими. Йшлося також про особливості роботи із громадянами, які постраждали від торгівлі людьми, куди необхідно звертатися, аби вони отримали належну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь