A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

В Копачівці презентували молодіжний центр «DidUhim»

Дата: 13.08.2020 17:00
Кількість переглядів: 1162

Фото без опису

Дозвілля, естетичний, соціальний та культурний розвиток молоді – актуальна проблема. Технічний прогрес робить свою справу, через доступність гаджетів та всесвітньої мережі сучасна молодь відчуває брак спілкування з однолітками. З метою згуртування та активізації молоді, проведення змістовного дозвілля створений молодіжний центр «DidUhim». Така ідея виникла у очільника громадської організації «Площа Молоді» Сергія Янішевського. Залучити активну молодь Копачівки та сусідніх сіл було не важко, адже Сергій працює в місцевій школі вчителем історії та викладачем гуртка бойового мистецтва «Козацький гарт». Окрім того, Сергій Сергійович є ініціатором та організатором дозвілля в школі та за її межами для учнівської та студентської молоді. Власне, це і стало причиною утворення громадської організації та створення спільними стараннями активістів молодіжного центру «DidUhim».

«Чому саме «DidUhim»? Ідею назви центру мені підказала наша учасниця. Активний дідусь Юхим – головний герой пісні гурту «Тартак», який веде активний спосіб життя і навіть залицяється до дівчат», - розповідає про центр Сергій Янішевський.

Фото без опису

Фото без опису

ГО «Площа Молоді» в листопаді 2019 року стала учасником грантового конкурсу від програми «House of Europe». Умовами конкурсу було передбачено залучення фінансування на розвиток інфраструктури культурних організацій. Мета гранту – підтримати найцікавіші довгострокові проекти від найактивніших та найкреативніших регіональних культурних закладів. Донори підтримали ідею Сергія Янішевського створити молодіжний центр «DidUhim». В рамках реалізації проекту на реконструкцію приміщення центру, який розташований в будинку культури програма «House of Europe» виділила 52 000,00 грн. Копачівська сільська рада долучилася і також зробила свій вклад в розвиток центру, спрямувавши на ремонт приміщення в будинку культури с. Копачівка 25345,00 грн.

Сергій Янішевський 12 серпня зробив коротку презентацію молодіжного центру в неформальній обстановці, коротко окреслив напрямки діяльності організації та зробив короткий звіт її діяльності. Зокрема, молодіжний центр буде працювати в трьох напрямках: освітньому, культурному та ресурсному.

Фото без опису

Побачити молодіжний осередок в Копачівській ОТГ, а це, до слова, єдиний сільський молодіжний центр в області, прийшли Копачівський сільський голова Олександр Совтис, народний депутат України В’ячеслав Рубльов, голова Рожищенської районної державної адміністрації Сергій Шкода, перший заступник голови Рожищенської РДА Ольга Ярощук та директор Рожищенського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп.

На сьогодні, відвідувачі молодіжного центру проводять змістовні та цікаві заходи. Днями, молодь здійснила захопливу велоекскурсію по визначних історичних місцях Копачівки та прилеглих сіл, в планах – розширення території для мандрівок в рамках ОТГ.  Регулярно молодь має змогу переглядати актуальне тематичне та патріотичне кіно, спілкуватися в колі ровесників, грати в настольні ігри, проводити акустичні музичні вечори, дискусії на актуальні теми за чаєм та кавою.

В планах роботи центру «DidUhim» – орієнтація на освітні та культурні потреби молоді, цікаві заходи та активна участь в соціальному та культурному житті громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь