Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету Копачівської сільської ради

Дата: 05.03.2021 09:44
Кількість переглядів: 3221

Фото без опису

Під час засідання члени виконкому розглянули та затвердили Порядок міжвідомчої взаємодії з виявлення та організації надання допомоги дітям та сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Копачівської сільської ради.

Порядком визначено категорії дітей або сімей, які перебувають, або мають ризик потрапити у складні життєві обставини, що негативно впливають на їх життя, стан здоров’я і розвиток. Документ передбачає врегулювання співпраці соціальних служб громади та передбачено механізм виявлення і повідомлення про таких сімей  з метою усунення умов та обставин, які стали підставою для взяття дітей (сімей) на облік.

Соціальна робота, згідно Порядку, буде проводитись комплексно. Виявлення дітей та сімей, які потрапили в складні життєві обставини та потребують надання соціальних послуг на території громади будуть здійснювати працівники виконавчих органів сільської ради, комунальних закладів дошкільної освіти; комунальних закладів загальної середньої освіти, охорони здоров’я, фахівець із соціальної роботи Копачівської сільської ради.

Під час засідання виконавчого комітету прийнято Програму здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, які опинились в складних життєвих обставинах. Програмою передбачено:

  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на потрапляння в складні життєві обставини сімей, дітей та молоді;
  • виявлення осіб та сімей, формування бази даних, оцінка індивідуальних потреб та забезпечення якісного надання соціальних послуг;
  • здійснення соціального супроводу та наставництва над дитиною (родиною);
  • забезпечення взаємодії зі структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, а також залучення жителів ОТГ до надання соціальних послуг та ін..

З метою забезпечення додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, під час засідання виконавчого комітету затвердили Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. Документом передбачено безоплатне проведення навчання та перевірку знань з питань охорони праці, порядку надання першої допомоги  потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварій для посадових осіб та працівників під час прийняття на роботу і в процесі роботи, а також стажерів (практикантів)

Члени виконкому також затвердили Територіальний план заходів цивільного захисту на території сільської ради на 2021 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь