A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Вакцинація від COVID -19

Дата: 06.08.2021 15:40
Кількість переглядів: 1050

Фото без опису

Чому важливо робити щеплення від  COVID – 19?

В умовах пандемії важливо  захистити себе  і не загинути від COVID -19, від якого ліків не  існує. Літні люди є однією  з груп  ризику  тяжкого перебігу  СOVID -19 та смерті від нього. Саме тому варто щепитися якомога швидше , тим більше що люди  старшого віку  належать до  пріоритетних груп  з вакцинації в нашій державі.

До того ж і тим , хто  контактує з людьми  старшого віку,  важливо вакцинуватися, щоб зменшити  ймовірність їх  зараження .

Чи запобігає  щеплення зараженню  від COVID – 19

Навіть вакцинована людина може заразитися від COVID – 19 Завдання щеплення полягає в тому , щоб ефективно запобігти  тяжкому перебігу  хвороби,  ускладненням і смерті. Отримавши  щеплення, людина, навіть якщо і захворіє, то  перенесе хворобу  легше :  швидше за все вона не  потребуватиме кисневої терапії та не  потрапить до лікарні.

Фото без опису

Найактуальніше запитання  це – як вдалося так швидко розробити  вакцини  від COVID – 19?

Завдяки безпрецедентним  інвестиціям та  глобальному  співробітництву  вчені змогли розробити  вакцини проти COVID – 19 у рекордні строки , дотримуючись при цьому  суворих стандартів , заснованих на принципах  доказової медицини.

Нині ( станом на 25 червня 2021 року)  триває розробка ще понад 200 вакцин – кандидаток( 104 перебувають на клінічному етапі та 184 – на  до клінічному  етапі розробки)

Які вакцини зараз доступні в Україні:

AstraZeneca -  це векторна  вакцина , яку  розробила  шведсько – британська  компанія AstraZeneca з Оксфордським  університетом.

Для повної імунізації потрібно  отримати дві  дози  вакцини  з інтервалом 12 тижнів .

Comirnaty/Pfizer-BioNTech –це мРНК – вакцина проти COVID – 19, розроблена німецькою біотехнологічною  компанією BioNTech спільно з американським  фармакологічним  концерном Pfizer. Для повної  імунізації  потрібно отримати 2 дози інтервалом 21-28 днів.

CoronaVac/Sinovac Biotech -  інактивована  вакцина , яку  розробила китайська  біофармацевтична компанія, що займається дослідженням , розробкою , виробництвом  і продажем вакцини для  захисту людини  від інфекційних захворювань. Для повноціної імунізації  необхідно отримати  дві дози  з інтервалом  у 28 днів.

Фото без опису

Збираючись на вакцинацію, подбайте про  те, щоб у вас  були при собі  паспорт та індефікаційний код.

Запис на вакцинацію проводиться через кол-центр за безкоштовним номером телефону 0800-33-01-48 або через свого сімейного лікаря.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь