A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

ПАТРОНАТНА СІМ’Я — НОВІТНЯ ФОРМА СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ

Дата: 19.10.2021 15:07
Кількість переглядів: 2301

Фото без опису

 

ПАТРОНАТНА СІМ’Я — НОВІТНЯ ФОРМА

СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ

 

Патронат над дитиною згідно із статтею 252 Сімейного кодексу України це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Хто може стати патронатним вихователем? Особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

  • повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі - добровільний помічник);
  • належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

Особа, яка виявила бажання стати кандидатом у патронатні вихователі, подає до служби у справах дітей за місцем свого фактичного проживання відповідний пакет документів.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток.

Як буде здійснюватися фінансування послуги патронату над дитиною? Фінансування послуг патронату складається з грошового забезпечення патронатного вихователя, а також соціальної допомоги на дітей, влаштованих під патронат. Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя та інші питання влаштування та перебування дитини в патронатній сім’ї затверджені постановою Кабінету міністрів України №893 від 20.08.2021 року «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною».

 

Якщо зазначена  інформація виявилася для Вас корисною та цікавою, Ви бажаєте отримати додаткову інформацію щодо створення патронатних сімей або виявили бажання створити патронатну сім’ю, звертайтеся в службу у справах дітей Копачівської сільської ради  за адресою: 45150, Волинська обл., Луцький р-н, с. Копачівка, вул. Першотравнева, 46

Телефон: 0979516273

Електронна адреса: ssd_kopachivka@ukr.net

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь