Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Щеплення від COVID-19 захищає підлітків від госпіталізації

Дата: 15.02.2022 11:10
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

Вакцинація підлітків від COVID-19 захищає їх від важких наслідків коронавірусної хвороби. Про це наголосив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

«Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває майже дві з половиною тисячі дітей як із підтвердженим COVID-19, так і з підозрою на коронавірус. Зайнято більше ніж 50% ліжок, призначених для їх лікування. З початку року кількість госпіталізованих дітей зросла втричі. Водночас в Україні можна вакцинувати дітей від 12 років. Для цього використовується вакцина  Comirnaty від Pfizer. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, вона на 93% ефективна щодо необхідності госпіталізації підлітків віком 12–18 років», – наголосив головний державний санітарний лікар. 

Він також закликав батьків менших дітей нагадати їм базові протиепідемічні правила: миття рук, етикет кашлю, фізичну дистанцію. 

Довідка: 13 жовтня 2021 року МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років від коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12–17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років. 

Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, як-от: США, Канада, Австралія, Японія, країни ЄС та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь