A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

До відома власників жилих приміщень, які прихистили внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.04.2022 21:34
Кількість переглядів: 969

Фото без опису

ХТО МАЄ ПРАВО НА КОМПЕНСАЦІЮ?

 Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату ЖКП.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО, ЩОБ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ?

  1.  Уповноважена особа або власники жилих приміщень вносять відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Копачівській територіальній громаді, до веб-ресурсу «Прихисток».
  2. Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву за формою (Додаток 1) в Центр надання адміністративних послуг Копачівської сільської ради.

Додаток 1

В заяві зазначити:

  • прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;
  • додати копії документів, що посвідчують їх особи (паспорт громадянина України або свідоцтво про народження) та копію документу, який підтверджує право власності на жиле приміщення.

В день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву за формою (Додаток 2) з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

Додаток 2

  1. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п'яти днів з дня закінчення звітного місяця подає в Центр надання адміністративних послуг Копачівської сільської ради ради, заяву за формою (Додаток 3).

Додаток 3

До заяви додаються документи:

  1. Копія паспорта власника
  2. Копія довідки ІПН
  3. Довідка з банківськими реквізитами
  4. Довідки про відсутність заборгованості за електроенергію, водопостачання, водовідведення, вивезення ТПВ.
  5. Копії довідок ВПО осіб, що тимчасово розміщені в житловому будинку.

ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЛАСНИКУ ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО?

Заява розглядається  протягом  п’яти  робочих днів, з дня її отримання.

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи проводять верифікацію наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, а саме:

  • факту такого розміщення та його безоплатності;
  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання;
  • документів, що встановлюють особу;
  • дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

За результатами перевірки визначається обсяг компенсації витрат власника житла.

СУМА КОМПЕНСАЦІЇ

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, та кількості осіб, які там проживали (людино-днів).

Кількість людино - днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

 Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД БУДЕ НАРАХОВУВАТИСЬ КОМПЕНСАЦІЯ?

З дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь