A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Платники податків Волині понад 97 відсотків звітів подають через Електронний кабінет

Дата: 02.05.2022 14:29
Кількість переглядів: 869

Фото без опису

Платники податків Волині понад 97 відсотків звітів подають через Електронний кабінет

 

За останніми даними волинські господарюючі суб’єкти - юридичні та фізичні особи,  подали на опрацювання податкової служби 150,8 тисячі звітних документів. Із цієї кількості декларацій 146,6 тисячі подано засобами телекомунікаційного зв’язку.

Таким чином, наразі на Волині понад 97 відсотків звітів на опрацювання ДПС подаються дистанційно.

Кількість електронних декларацій, які надавалися на опрацювання ДПС через Електронний кабінет, упродовж останніх місяців стабільно зростала. Сьогодні дистанційний формат спілкування з ДПС має впевнену більшість серед платників податків Волині. Це надзвичайно важливо, оскільки дистанційна комунікація запобігає корупційним ризикам, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

            Враховуючи період воєнного стану платники податків мають право подавати декларації у паперовому вигляді відповідно до норм  Закону України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану». Однак, електронна взаємодія – більш зручна для тих, хто вмілий користувач електронних сервісів та має доступ до мережі Інтернет, - переконують у податковій службі Волині.

            Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, саме зараз  можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема,  кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

До речі, одноразова добровільна декларація подається лише  в електронному вигляді. Громадянам - декларантам для цього варто отримати електронний цифровий підпис та зареєструватися в Електронному кабінеті.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Для громадян, які не мають можливості своєчасно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь