A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

30 вересня в Україні відзначають День усиновлення

Дата: 30.09.2022 10:03
Кількість переглядів: 472

Фото без опису

День усиновлення – це свято сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже бути батьками – це велике щастя і разом з тим велика жертовність.

Висловлюємо велику вдячність всім небайдужим до дитячої долі. Нехай разом з прекрасним моментом усиновлення у ваших сім’ях назавжди оселиться щастя, добробут та сімейне благополуччя!

Усиновлення - це прийняття в сім'ю неповнолітньої дитини  на   правах сина чи доньки. Дитина втрачає усі права й зобов’язання щодо своєї попередньої сім’ї, батьків і набуває прав та обов'язків (в тому числі майнових) рідних  дітей. Одним словом дитина стає рідною.

Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, мають право отримати консультацію щодо процедури усиновлення дитини шляхом  подання відповідної заяви для прийому до служби у справах дітей за місцем свого проживання, у тому числі в онлайн-режимі з використанням електронних засобів комунікації або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг та інтегровані з ним інформаційні системи Мінсоцполітики, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Під час консультації безпосередньо в службі у справах дітей заявникам роз’яснюється процедура усиновлення, його правові наслідки як для дитини, так і для усиновлювача, права і обов’язки усиновлювачів, порядок здійснення нагляду за умовами проживання і виховання усиновленої дитини як на території України, так і за її межами, контролю за цільовим використанням допомоги при усиновленні дитини.

На сьогоднішній день в Україні реалізується поетапна цифровізація послуги усиновлення дітей на порталі Дія

Онлайн-послуга «Усиновлення: реєстрація кандидатом» на порталі Дія надає можливість у будь-який час доби подати заяву та завантажити всі необхідні документи. Це робить процедуру усиновлення більш зручною та доступною для кожного українця.

Отже, якщо ви живете в Копачівській громаді, ваше серце наповнює любов до дітей,  ви маєте бажання та можливість взяти у свій дім на виховання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити для неї дійсно справжню родину – звертайтеся до служби у справах дітей Копачівської сільської ради за адресою: вул.Першотравнева, 46, с. Копачівка.

 

Служба у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь