A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Простій під час війни: особливості запровадження

Дата: 07.11.2022 15:46
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Зважаючи на неодноразові звернення громадян щодо оголошення простою та оплати праці в цей період  працівників закладів освіти та культури надаємо роз’яснення згідно чинного законодавства.

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року “Про введення воєнного стану в Україні” запроваджено особливий правовий режим, що вводиться в разі загрози національній безпеці. Воєнний стан вводиться на всій території нашої країни, що в свою чергу, вказує на можливу небезпеку для жителів та окремих районів, а взагалі для всіх регіонів України.

Поняття «простій» законодавчо прописано у ст. 34 КЗпП України і визначено як призупинення роботи, що викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Тобто простій є винятковим випадком у процесі виробництва (діяльності підприємства), коли працівник з об’єктивної причини тимчасово не має можливості виконувати свої трудові функції.

Згідно ч.1 ст. 113 КЗпП України  передбачено, що час простою не з вини працівника оплачується із розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду чи окладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь