A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

20 листопада в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини

Дата: 21.11.2022 13:09
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

 

     20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини, її основні права. ЇЇ називають «Велика хартія вільностей для дітей», світовою конституцією прав дитини. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації. Конвенцію було підписано 195 країнами світу. Традиційно, в день прийняття Конвенції у світі відзначається Всесвітній день дітей.
    Для України Конвенція набула чинності 27 вересня 1991 року. З 2003 року щорічно 20 листопада в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей, як один із шляхів консолідації зусиль усіх громадських, державних та суспільних інституцій, що опікуються проблемами дітей, засобів масової інформації, соціально відповідального бізнесу, а також кожного, хто небайдужий до становища дітей в нашій країні.
     Відповідно до цього міжнародного документа, у Копачівській громаді реалізується ряд заходів, що мають на меті покращення становища дитячого населення, зокрема, забезпечення права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на сімейне виховання, а також зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
   Одним із способів забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток є Комісія з питань захисту прав дитини. Так, 15 листопада 2022 року на черговому засіданні Комісії розглянуто ряд важливих питань, спрямованих на захист прав дітей Копачівської громади, прийнято відповідні рішення.
    З метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед дітей, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, схильні до бродяжництва, жебракування, які залишились без батьківського піклування, 18 та 21 листопада 2022 року на території Копачівської сільської ради проведено профілактичний рейд. На чолі з головою громади Олександром Совтисом начальник служби у справах дітей Оксана Бондар, фахівець із соціальної роботи Світлана Райчук, старости Тетяна Нікітюк та Валерій Адамчук відвідали соціально вразливі сім’ї в селах Любче та Уляники. В ході роботи відвідано 6 сімей, в яких виховується 25 дітей, де батьки ухиляються від виконання обов'язків, не створюють належних умов для виховання та проживання дітей, здобуття ними освіти. З батьками проведено профілактичні бесіди, роз’яснено про відповідальність за неналежне виконання обов'язків, вчинення сімейного насилля, розпивання алкоголю в присутності дітей.
    Завдяки спільній роботі усіх відповідальних структур Копачівської сільської ради за захист прав та інтересів дітей вдається оперативно вирішувати найбільш нагальні проблеми дітей та виводити сім’ї із складних життєвих обставинах.

   Отож, наша спільна мета – це об’єднання зусиль усіх для забезпечення повноцінного життя та розвитку дітей, залучення їх до громадського життя, відсутності дискримінації, визнання першочерговості інтересів дитини.

     Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми – безтурботними, веселими, радісними! Нехай небо завжди буде мирним, а кожен новий день добрим і цікавим. Батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Адже саме від дорослих залежить щасливе і безпечне дитинство. Тож, нехай кожен із маленьких мешканців нашої громади буде здоровим і щасливим!

 

Служба у справах дітей Копачівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь