A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Не паліть сухостій!!!!

Дата: 24.03.2023 11:56
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

З початком весни збільшується кількість пожеж в екосистемах. Здавалося б, що безневинний намір навести порядок біля обійстя, не може нікому нашкодити. Проте, спалювання сухостою може спричинити: загибель людей; смерть тварин; перекидання вогню на житлові, дачні, господарчі будинки та споруди; руйнування родючого шару ґрунту; масштабні пожежі торфовищ та лісових масивів.

Понад 2 265 пожеж на відкритих територіях та у екосистемах виникло в Україні з початку року на площі 2 955 га. У цей важкий для нашої країни час, окрім ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, наші рятувальники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

Головне управління ДСНС України у Волинській області постійно нагадує громадянам про шкоду від спалювання сухостою та нагадує про відповідальність за такі дії. Рятувальники області разом з працівниками екологічної інспекції проводять профілактичні рейдові перевірки у громадах і виявляють чимало господарів, які нехтують попередженнями та спалюють суху рослинність. За це несуть відповідальність.

Нагадуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність. Палії виплачують штраф у розмірі 3 060 гривень за правопорушення згідно з ст. 77-1 Кодексу України.

Не паліть сухостій, не завдавайте шкоди довкіллю, не спричиняйте пожеж у екосистемах!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь