Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Фахівці із соціальної роботи та начальник служби у справах дітей Копачівської громади працювали у Березолуківському старостаті

Дата: 26.06.2023 11:36
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

З метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження правопорушень серед дітей, домашнього насильства, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, схильні до бродяжництва, жебракування, які залишились без батьківського піклування, 23 червня 2023 року у селах Березолуки, Кроватка, Підгірне, Яблунівка проведено профілактичний рейд. Начальник служби у справах дітей Оксана Бондар, фахівці із соціальної роботи Світлана Райчук та Лариса Мельник, староста Березолуківського старостату Лілія Коцюбайло відвідали соціально вразливі сім’ї громади.
В ході роботи відвідано родину внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя, проведено оцінку потреб сім’ї та надано інформаційно-консультативні послуги щодо соціальних виплат.
Обстежено умови проживання дітей-сиріт в сім’ях опікунів, а також проведено бесіди з дітьми та опікунами щодо оздоровлення дітей в умовах воєнного стану.
Представники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, відвідали сім’ю, щодо якої надійшло повідомлення про вчинення домашнього насильства, провели профілактичну бесіду з членами сімей, надали консультації та соціально-психологічну допомогу відповідно до їх потреб.
Фахівцями із соціальної роботи здійснено перевірку цільового використання державної допомоги при народженні дитини.
За результатами соціальної роботи прийнято відповідні рішення з метою захисту прав та законних інтересів дітей.
Варто додати, що фахівці із соціальної роботи працювали на планшетах, які отримали напередодні в рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Партнерством «Кожній дитині» (@Partnership for Every Child/Кожній дитині) за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь