Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Сьогодні відзначаємо День Української Державності

Дата: 28.07.2023 09:59
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Шановні жителі громади!

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.
Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.
Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.
Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. Наразі цей день вшановуємо 28 липня, але уже наступного року з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесено на 15 липня. Відповідний законопроект внесений Президентом України, Верховна Рада підтримала 14 липня 2023 року.
День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці – народ-військо.

Сьогодні українці за державність ідуть у бій. За незалежність і волю віддають найцінніше - своє життя.  Так, сьогодні для всіх нас нелегкі часи, але ми впевнено, крок за кроком, наближаємо Перемогу. Ми схиляємо голови перед кожним загиблим захисником України, ми дякуємо і молимся за кожного воїна в зоні бойових дій.

Нехай цей величний для країни день дасть нам сили, надії, наснаги, віри та такого довгожданного миру.

Слава Україні!

З повагою – Копачівський сільський голова Олександр Совтис

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь