Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо проекту рішення про перепрофілювання (зміну типу) ЗЗСО «Гімназії села Уляники» Копачівської сільської ради у ЗЗСО «Початкова школа села Уляники» Копачівської сільської ради

Дата: 09.08.2023 10:09
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

        Найменування організатора громадського обговорення: Копачівська сільська рада.

        Мета: врахування думки жителів Копачівської територіальної громади щодо рішення про перепрофілювання (пониження ступеня) ЗЗСО «Гімназія села Уляники» Копачівської сільської ради у початкову школу.

        Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення проекту рішення про перепрофілювання (зміну типу) ЗЗСО «Гімназія села Уляники» Копачівської сільської ради у початкову школу, перспективної, оптимальної, спроможної мережі закладів загальної середньої освіти Копачівської сільської ради на 2023-2024 навчальний рік.

        Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Господарського кодексу України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

  • Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його Засновник.
  • Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.
  • Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення Засновника.

Відповідно до Закону України «Про освіту» (ст.25):

  • Засновник закладу освіти зобов’язаний: у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти.

      На території Копачівської сільської ради функціонує 6 закладів загальної середньої освіти, у яких навчається 758 учнів. Із них – 1 опорний ліцей із філією, 2 ліцеї, 3 гімназії.

          Найголовніше у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. 

          На жаль, з кожним роком у нашій громаді, як і в Україні зокрема, зменшується народжуваність,  відповідно  зменшується кількість учнів, особливо старшої школи. У той же час саме наповнюваність класів є основною складовою розрахунку освітньої субвенції, яка визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і, яка передбачена виключно на заробітну плату педагогічним працівникам. Тобто освітня субвенція до бюджету надходить лише на ті класи, у яких наповнюваність становить не менше як 5 учнів.

        Станом на 01.09.2022 рік

Назва

ЗЗСО

Заг.

к-сть учнів

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

5

клас

6 клас

7 клас

8 клас

9 клас

Гімназія с.Уляники

37

0

5

0

6

8

3

0

5

10

Сьогодні у ЗЗСО «Гімназія села Уляники» навчається 37 учнів, працює 16 педагогів (2 – декретна відпустка), у розрахунку на одного вчителя це складає 2,64 дитини. У той же час, в опорному закладі «Ліцей села Копачівка» 287 дітей та 30 працівників, що складає 9,57 дитини.

Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи відділу з питань гуманітарної політики Копачівської сільської ради було прийнято рішення про винесення на громадське обговорення питання перепрофілювання ЗЗСО «Гімназія села Уляники» у початкову школу.

Для учнів 5-9 класів буде забезпечено підвезення до опорного закладу «Ліцей села Копачівка».

Отже, з метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно прийнятого рішення сесії Копачівської сільської ради (додається).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів.

 Формат проведення громадського обговорення:

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: Волинська область, Луцький район, село Копачівка (відділ з питань гуманітарної політики Копачівської сільської ради), електронна адреса: gumviddil_kopachivka@ukr.net

Також публічне громадське обговорення передбачатиме на території села Уляники: громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективом ЗЗСО.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса:  Волинська область, Луцький  район, село Копачівка.

Електронна адреса:  gumviddil_kopachivka@ukr.net

Прізвище та імя особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Фенюк Наталія Володимирівна – начальник відділу з питань гуманітарної політики Копачівської сільської ради, телефон: 097 6107130.

 

Рішення №30/5 від 08.08.2023 року "Про перепрофілювання (зміна типу) ЗЗСО "Гімназія села Уляники" Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області у ЗЗСО "Початкова школа села Уляники" Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь