Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Дата: 24.11.2023 09:00
Кількість переглядів: 111

День пам'яті жертв голодоморів

Фото без опису

Кожну четверту суботу листопада Україна вшановує память жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні.

У поточному році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Особливістю цьогорічного вшанування є те, що ми вдруге вшановуватимемо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти нашої держави, а також те, що цього року ми підбиваємо підсумки проведення заходів до 90-х роковин Голодомору - геноциду 1932-1933 років в Україні.

Метою злочину у XX столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу Ідентичність, культуру, мову, а відтак, - знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста та інші населені пункти України.

Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі.

Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій.

У нинішніх умовах память про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору.

У зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів та 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, 25 листопада 2023 року о 16:00 оголошено хвилину мовчання, після якої розпочинається загальнонаціональна акція «Запали свічку». Цього дня Державний Прапор України на будівлях має бути приспущений.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь