A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Дата: 24.11.2023 09:00
Кількість переглядів: 51

День пам'яті жертв голодоморів

Фото без опису

Кожну четверту суботу листопада Україна вшановує память жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні.

У поточному році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Особливістю цьогорічного вшанування є те, що ми вдруге вшановуватимемо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти нашої держави, а також те, що цього року ми підбиваємо підсумки проведення заходів до 90-х роковин Голодомору - геноциду 1932-1933 років в Україні.

Метою злочину у XX столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу Ідентичність, культуру, мову, а відтак, - знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста та інші населені пункти України.

Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі.

Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій.

У нинішніх умовах память про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору.

У зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів та 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, 25 листопада 2023 року о 16:00 оголошено хвилину мовчання, після якої розпочинається загальнонаціональна акція «Запали свічку». Цього дня Державний Прапор України на будівлях має бути приспущений.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь