A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

«Газмережі» зафіксували взимку більше сотні випадків отруєння чадним газом

Дата: 14.03.2024 10:19
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

Упродовж цієї зими філії "ГАЗМЕРЕЖІ" зафіксували 119 випадків отруєння чадним газом. Ще 16 виявились летальними. У Луцьку, ймовірно, від отруєння чадним газом, у власній квартирі на вул. Львівській 11 лютого загинули чоловік і жінка.

 Головна причина отруєнь - порушення «Правил безпеки систем газопостачання».

«Пам'ятайте: Ви наражаєте своїх близьких на небезпеку щоразу, коли ігноруєте стан димових і вентиляційних каналів у своїй оселі, самовільно втручаєтесь у роботу газового обладнання, залучаєте до монтажу техніки псевдо-фахівців із Інтернету, - наголошує начальник аварійно-диспетчерської служби Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Валентин Киричук. - Технічне обслуговування, ремонт чи заміну елементів системи газопостачання довіряйте лише професіоналам, тобто підприємствам, які мають відповідні дозволи на виконання таких робіт. Бережіть себе та своїх рідних».

Синоптики повідомили про зміну погодних умов на Волині – похолодання, вітер, невеликі дощі з мокрим снігом , а газовики нагадують, що в таку пору треба бути особливо уважними та пам’ятати про безпечне використання газу в побуті.

Зниження температури навколишнього середовища, вітряна чи дощова погода можуть стати причиною відсутності тяги в димових та вентиляційних каналах, що призводить до скупчення чадного газу в приміщеннях та отруєння людей. Волинська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» нагадує, що чадний газ – надзвичайно отруйна речовина, не має ні кольору, ні запаху, легко зміщується з повітрям, у мізерних концентраціях викликає тяжке отруєння і навіть смерть.

Для запобігання отруєнню чадним газом:

  1. Забезпечте постійний приплив свіжого повітря в приміщення, де працюють газові прилади. Завжди мають бути відчинені кватирка або вікно.
  2. Перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах перед увімкненням та під час використання газових приладів.
  3.  Забезпечте своєчасне обстеження, прочистку та ремонт димових та вентиляційних каналів. Не допускайте їх руйнування, засмічення чи обмерзання.
  4. Не можна замуровувати чи закривати вентиляційні канали меблями, папером тощо.
  5. Якщо Ви виявили, що тяга в димових чи вентиляційних каналах відсутня або зворотня, газові прилади слід вимкнути та звернутися до спеціалістів, які займаються обстеженням, прочисткою та ремонтом димових та вентиляційних каналів.  До усунення несправностей використовувати газові прилади заборонено.
  6. Встановіть сигналізатор загазованості. Пристрій виявляє небезпечні концентрації природного, чадного або ж одночасно природного і чадного газу. При цьому подає звукові та світлові сигнали.
  7. Не використовуйте одночасно електровитяжку та котел або газову колонку – це головна на сьогодні причина отруєнь чадним газом.

 

Довідка. З 1 грудня 2023 року послуги з розподілу природного газу на території Волині забезпечує новий Оператор – Волинська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Згідно з постановою Національного держрегулятора НКРЕКП від 29 листопада 2023 року, прийнято рішення розширити з 1 грудня ТОВ «Газмережі» територію провадження господарської діяльності з розподілу природного газу на територію Волинської області. Нова філія відповідає за безперебійні маршрути газопостачання від магістральних газопроводів до кінцевого споживача. Для волинян особові рахунки клієнтів і тариф на розподіл газу залишаються НЕзмінними. Реквізити для сплати за послуги, отримані з 01.12. 2023 року, діють нові. Борг за послуги розподілу газу, отримані до 01.12.2023 року, слід сплатити попередньому ліцензіату АТ «Волиньгаз» за старими реквізитами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь