Копачівська громада
Волинська область, Луцький район

Запрошуємо до громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти «Гімназія села Залісці» Копачівської сільської ради

Дата: 22.05.2024 12:42
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо проекту
рішення про перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти «Гімназія села Залісці» Копачівської сільської ради Волинської області у Залісцівську початкову школу Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області

Найменування організатора громадського обговорення: Копачівська сільська рада.

Мета: врахування думки жителів Копачівської територіальної громади щодо рішення про перепрофілювання (зміну типу) ЗЗСО «Гімназія села Залісці» Копачівської сільської у Залісцівську початкову школу Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарського кодексу України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його Засновник.

- Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

- Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення Засновника.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарського кодексу України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- Засновник закладу освіти зобов’язаний: у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти.

На території Копачівської сільської ради функціонує 6 закладів загальної середньої освіти, у яких навчається 720 учнів. Із них – 1 опорний ліцей із філією, 2 ліцеї, 3 гімназії.

Найголовніше у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. 

На жаль, з кожним роком у нашій громаді, як і в Україні зокрема, зменшується народжуваність,  відповідно  зменшується кількість учнів, особливо старшої школи. У той же час саме наповнюваність класів є основною складовою розрахунку освітньої субвенції, яка визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і, яка передбачена виключно на заробітну плату педагогічним працівникам. Тобто освітня субвенція до бюджету надходить лише на ті класи, у яких наповнюваність становить не менше як 5 учнів.

Станом на 01.09.2023 рік

Назва

ЗЗСО

Заг.

к-ть учнів

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

8 клас

9 клас

Гімназія с.Залісці

23-24н.р.

(мережа)

56

5

4

 

5

 

6

12

7

5

6

6

Гімназія с.Залісці

24-25 н.р.

(перспектив

на мережа)

50

0

5

4

5

6

12

7

5

6

Сьогодні у ЗЗСО «Гімназія села Залісці» навчається 56 учнів, працює 15 педагогів у розрахунку на одного вчителя це складає 3,7 дитини. У той же час, в опорному закладі «Ліцей села Копачівка» 277 дітей та 28 працівників, що складає 9,9 дитини.

Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи було прийнято рішення про винесення на громадське обговорення питання перепрофілювання ЗЗСО «Гімназія села Залісці» у початкову школу.

Для учнів 5-9 класів буде забезпечено підвезення до закладу освіти «Ліцей села Кременець та «Ліцей села Березолуки».

Отже, з метою збереження за закладами освіти вищого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі
закладів освіти згідно запропонованого проекту рішення (додається).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх
потреб учнів.

Формат проведення громадського обговорення:

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій та усній формі згідно чинного законодавства із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: Волинська область, Луцький район, село Копачівка,
вул. Ковельська, 48 (відділ з питань гуманітарної політики Копачівської
сільської ради),-mail:  gumviddil_kopachivka@ukr.net.

Також публічне громадське обговорення передбачатиме на території села Залісці: громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективом ЗЗСО.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: Волинська область, Луцький район, село Копачівка, вул.Ковельська, 48 (відділ з питань гуманітарної політики Копачівської сільської ради),е-mail:  gumviddil_kopachivka@ukr.net. Прізвище та імя особи,визначеної відповідальною за громадське обговорення – Фенюк Наталія Володимирівна – начальник відділу з питань гуманітарної політики Копачівської сільської ради, телефон: 99-1-31.

Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення проекту рішення про перепрофілювання (зміну типу) ЗЗСО «Гімназія села Залісці» Копачівської сільської у Залісцівську початкову школу Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь